Een weekendje Winterberg: een absolute aanrader!

Een weekendje vrij en wil je graag skiën, zonder de hoofdprijs te betalen? Stap dan in de auto en rijd naar Winterberg! Het skigebied ligt in Hoch Sauerland en is met de auto makkelijk te bereiken vanaf Nederland. Binnen drie en een half uur kun je al op de pistes staan.

Dutch Winter Winterberg

Met 25 skiliften en 27 kilometer aan pistes is het een relatief klein gebied, maar perfect voor een weekend. Volgens de eigen website ben je jaarlijks drie maanden zeker van sneeuw. Door de flinke investeringen van de afgelopen jaren staan er veel sneeuwkannonnen klaar om bij te springen bij minder sneeuw. Winterberg staat bekend als een wintersportparadijs op maar een paar uur afstand van Nederland.

Dutch Winter sprookjesbos

Winterberg: een gemiddeld niveau

Winterberg bezit over goede en snelle stoeltjesliften. Het gebied is met 843 meter een laag gebied te noemen. Dit merk je direct op de verschillende afdalingen. Deze zijn minder lang en minder uitdagend voor de gevorderde skiërs. Dit neemt niet weg dat ook gevorderde skiërs zich erg goed kunnen vermaken in het mooie gebied. Het gemiddelde niveau van de aanwezige skiërs ligt wat lager dan in de grotere gebieden. Relatief veel beginners en dagjesmensen zijn te vinden in Winterberg.

Winterberg liftprijzen

Liftpassen in Winterberg

Voor €34,- per persoon heb je een dagpas en kun je van 09:00 uur tot 16:30 uur van de pistes in het Skiliftkarussell van Winterberg terecht. Wat een weekendje pas echt interessant maakt is het avondskiën. Op iedere vrijdag en zaterdag kun je namelijk voor €20,- een liftpas voor in de avond kopen. Hierdoor kun je van 18:30 uur tot 22:00 uur skiën en wordt je dag met 3,5 uur verlengd! Wat opvalt is dat in de avonduren het een stuk rustiger is en minder beginners op de pistes te vinden zijn.

Onze conclusie: Zorg dat je vrijdag aan het einde van de dag gelijk de pistes op kunt en je hebt een flink weekend skiën te pakken! Op maar een paar uur afstand van Nederland kun je nu vaker op wintersport en uitgebreid genieten van een sportief weekend! Een absolute aanrader!

About the author

Leave a Reply